Roditeljska kuća u Sarajevu nedavno je bila mjesto susreta malih, hrabrih štićenika ove ustanove, članova Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka te njihovih porodica s fudbalerima FK Željezničar i FK Sarajevo. Ovo zabavno i inspirativno druženje, u kojem su podjednako uživali i mališani i sportisti, priredile su kompanija Telemach BH i Telemach fondacija povodom obnove trogodišnjeg ugovora s pomenutim udruženjem.

– Svjesni koliko je važna prisutnost, ljubav, podrška roditelja i porodično okruženje u procesu liječenja ovih heroja mališana, nesebično i kontinuirano podržavamo rad Roditeljske kuće od njenog osnivanja 2016. godine. Drago nam je što ćemo i narednih godina olakšati barem jedan od brojnih izazova kroz koje ova hrabra djeca i njihovi najbliži prolaze. Uz želje za potpunim i brzim ozdravljenjem, obećavamo im da ćemo uvijek biti uz njih, istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Donacijom u iznosu od 30.000 KM u narednom periodu bit će finansiran dio kapaciteta Roditeljske kuće, što predstavlja sigurnost i oslonac za djecu i roditelje da će kroz sve poteškoće s kojima se susreću moći prolaziti skupa.

Svjesni značaja uključenosti cijelog društva za proces liječenja mališana koji boluju od raka, Telemach od početka nastoji širiti mrežu podrške i kroz svoja sponzorstva.

– Od prvog pokroviteljstva apartmana “Start” u Roditeljskoj kući te nezaboravnih susreta s Edinom Džekom, a kasnije i s košarkaškim reprezentativcima i reprezentativkama, Telemach je dokazao da ima respektabilne sportske partnere spremne da podrže, ohrabre i inspirišu one kojima je to zaista potrebno. Među njima su i najveći sarajevski fudbalski klubovi, FK Sarajevo i FK Željezničar, s kojima smo nedavno obnovili sponzorske ugovore. Nastavak saradnje, koja na obostrano zadovoljstvo traje duže od deset godina, obilježen je upravo druženjem s malim stanovnicima Roditeljske kuće. Fudbaleri i fudbalerke pokazali su se kao istinski prijatelji i sjajni ambasadori ljubavi i podrške za djecu koja se bore s teškim oboljenjima. Vrijeme provedeno s njima predstavlja dodatni podsticaj da i u budućnosti njegujemo partnerstva koja će donositi osmijeh na lica djece čija je hrabrost inspiracija svima nama, istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha.

Koliko morate trenirati da postanete vrhunski fudbaler i ko vam je najbolji igrač na svijetu, samo su neka od pitanja mališana na koja su tokom navedenog druženja strpljivo odgovarali njihovi sportski uzori iz bordo i plavog tima. Skupa su odradili i rekreativni trening, u kojem su najveći gradski rivali udružili snage ka zajedničkom cilju – dječijoj radosti i stvaranju nezaboravnih uspomena.

– Ovakvi događaji mnogo znače našim štićenicima i njihovim roditeljima. Pružaju im snagu i inspiraciju za borbu s bolešću te priliku da barem na trenutak zaborave na zdravstvene izazove. Takvo nešto vam mogu prirediti samo istinski prijatelji. Zahvaljujemo se Telemachu i Telemach fondaciji za ovo ugodno druženje i kontinuiranu podršku, kao i za širenje mreže naših prijatelja, istakao je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

FK Željezničar je produžio sponzorsku saradnju sa kompanijom Telemach, te je nastavio uspješnu saradnju sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka.