Golman Željezničara, Vedran Kjosevski, dobio je poziv selektora Roberta Prosinečkog za naredne dvije prijateljske utakmice koje će naša reprezentacija odigrati protiv Senegala i Bugarske.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će 23. marta gostovati u Razgradu kod domaće Bugarske, a četiri dana poslije će u Francuskoj odmjeriti snage sa Senegalom. Selektor Prosinečki je prije nekoliko dana objavio spisak fudbalera na koje računa, a jedan od golmana, Jasmin Burić, povrijedio se protekli vikend, te je Robert pozvao golmana našeg tima, Vedrana Kjosevskog. Podsjetimo, na spisku je već fudbaler Plavih, Goran Zakarić, i Željezničar je sada jedini tim koji ima dva svoja igrača u reprezentaciji.

Vedran Kjosevski rođen je 11. maja 1995. godine u makedonskom Valesu. U Želju je Vedran stigao 2005. godine i od tada je branio za sve omladinske selekcije Plavih. Branio je i za sve omladinske reprezentacije BiH, a ovo mu je prvi poziv za A selekciju. U plavom dresu je branio na 86 utakmica, a mrežu netaknutom je sačuvao na 39 susreta.