Rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar obavještava navijače, članove, sponzore i prijatelje Kluba da ukupan iznos štete koju su navijači FK Sarajevo napravili na utakmici 1. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine iznosi 20.219,00 KM + PDV.Iako se slijedom pojedinih medijskih natpisa u javnosti stvorila percepcija da se šteta na Stadionu Grbavica ogleda samo u uništenim stolicama, rukovodstvo Kluba koristi priliku da javnost upozna i sa ostalim detaljima štete.

Zajedničkim uviđajem koji se održao u ponedjeljak, a na kojem su prisustvovali predstavnici MUP-a KS, FK Sarajevo i FK Željezničar, utvrđeno je da su 803 stolice na sjevernoj tribini Stadiona Grbavica uništene te da će za adekvatnu popravku biti potrebna kupovina i montaža novih stolica. Pored toga, radovi na sanaciji štete podrazumijevat će: zamjenu i postavku nove ulazne kapije, zamjenu i postavku novih ulaznih vrata u toalet, zamjenu i postavku dva nova vodokotlića, zamjenu četiri baterije za vodu, postavku i betoniranje nove metalne ograde, zamjenu evakucione kapije, zamjenu tri postolja za reklame, zamjenu i postavku tri nova reklamna bannera, zamjenu i postavku nove žičane ograde te zamjenu i postavku novih šest osigurača za struju.

Rukovodstvo Kluba izražava nadu da se ovakvi ili slični incidenti neće ponoviti na Stadionu Grbavica, te da će MUP KS i NS/FS BiH postati partneri u procesu poboljšanja sigurnosti i ugođaja na svim utakmicama

Mi smo Željini, Željo je naš!