Željezničar je u svojoj skoro stoljetnoj historiji odigrao na stotine utakmica, a na današnji dan je igrao sedam susreta.

Prvi susret na današnji dan odigran je 1932. godine u okviru Prvog razreda sarajevske podsavezne lige, a Željo je poražen od SAŠK-a sa 5:1.

Fudbaleri Željezničara u sezoni 1932/1933

U sezoni 1955/1956 Željezničar je 04. decembra u Beogradu poražen od Radničkog sa 3:1. Utakmica se igrala u okviru Prve savezne lige Jugoslavije, a na kraju sezone čudnom odlukom izmijenjen je sistem takmičenja, te je Željo umjesto da ode Drugu saveznu ligu završio čak u zonskom takmičenju.

U utakmici Druge savezne lige 1960. godine Plavi su savladali ljubljanski Odred sa 4:0.

Godine 1983. na današnji dan Željezničar je remizirao na Grbavici sa Partizanom 1:1. U toj sezoni su Plavi završili na odličnom trećem mjestu, a najbolji strijelac ekipe bio je Nikola Nikić sa 14 golova.

Željo je 04. decembra 1988. godine visoko porazio Napredak iz Kruševca sa 4:0. Utakmica se igrala u okviru Prve savezne lige koju je Željezničar završio na 16. mjestu.

Na današnji dan odigrana je utakmica 1/4 finala Kupa Jugoslavije u kojoj je Željo savladao Velež sa 3:1 i plasirao se u polufinale Kupa. Ipak, odigran je samo jedan susret sa Partizanom u polufinalu, a drugi nikada nije odigran zbog početka agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Posljednju utakmicu na današnji dan Plavi su igrali 1999. godine u okviru 1/8 finala Kupa BiH. U Goraždu je Željo savladao istoimenog domaćina sa 5:0. Željo je u toj sezoni osvojio Kup, a istakao se Senad Žerić sa šest golova u ovom takmičenju.