Rukovodstvo FK Željezničar obavještava navijače, članove, sponzore i prijatelje Kluba da smo danas, 24.05.2016. godine u 16:50 sati, zaprimili dopis od Televizije Federacije Bosne i Hercegovine (FTV), koji prenosimo u cijelosti.

Klikni na sliku za veći format

Press služba FK Željezničar je odmah obavijestila FTV da je u toku sjednica Upravnog i Nadzornog odbora Kluba, te da stoga nismo u prilici dati izjavu za emisiju Mreža čije emitovanje je bilo večeras u 20:10 sati.

Također smo obavijestili FTV da ćemo vrlo rado otvoreno razgovarati o svim temama koje ih interesuju u terminima o kojima nas pravovremeno obavijeste.

Uzimajući u obzir informacije koje smo dobili o sadržaju, učesnicima i izrazito negativnom kontekstu emisije, imamo razloga vjerovati da neuobičajeno kratak rok koji je Klubu ostavljen za reakciju nije plod slučajnosti.

Cijeneći dignitet i reputaciju Kluba, posebno ističemo da ne postoje “nevalidni ugovori koje su čelni ljudi kluba potpisivali” kako je aludirano u dopisu FTV-a.

Poslovanje FK Željezničar je apsolutno zakonito i transparentno, a to je u više navrata prezentirano široj javnosti, kao i Skupštini Kluba. Novi model poslovanja FK Željezničar je smetnja svim pojedincima koji su posredstvom Kluba ostvarivali isključivo lične interese.

Bilo kakav vid pritiska će samo dodatno ojačati našu istrajnost da nastavimo započeto i ostvarimo našu sportsku i poslovnu viziju.

Mi smo Željini, Željo je naš!