Fudbaleri našeg Željezničara poraženi su u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH u Banja Luci od domaćeg Borca.

U petoj minuti je Stokić šutirao, ali je Željin reprezentativac, Josip Kvesić otklonio opasnost. Dvije minute poslije Plavi su dugo gradili napad, Turković je proigrao Tomića koji loše ubacuje loptu iz dobre pozicije. U 11. minuti Bajić je šutirao iz slobodnog udarca, ali visoko preko gola.

Igrala se 11. minuta kada su Plavi propustili veliku priliku. Bajić je uposlio Vareu koji izlazi sam pred Avdukića, ali ga ne uspijeva matirati. U 20. minuti Sadiković je šutirao pored gola. Plavi ponovo prijete dvije minute poslije kada je Turković šutirao, a Avdukić obranio.

Vezni fudbaler domaćih Žeravica je probao svoj udarac, ali bez veće opasnosti za Antolovića. Ponovo je Turković prijetio domaćinima, ovaj put njegov udarac sa 20 metara odlazi pored gola. U 30. minuti su Banjalučani imali odličnu priliku kada je Ilić šutirao, a Antolović odličnom odbranom spasio gol Plavih.

Tri minute prije kraja Varea je šutirao glavom, ali je sigurno uhvatio loptu golman Borca. Na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0, a Adžem je kazao da je naša ekipa dobro ušla u susret, stvorila nekoliko izglednih prilika i da je šteta što nismo postigli pogodak.

Drugo poluvrijeme je otvoreno igrom na sredini terena bez prilika. Prvi udarac smo vidjeli u 61. minuti kada je Grujić šutirao sa 30 metara, ali je Antolović bio siguran. Nuspahić je zamijenio Vareu. Tri minute poslije Žeravica je snažno šutirao preko gola Plavih.

Od 70. minute Hadžiahmetović je igrao umjesto Bajića. Upravo je mladi Amir minutu kasnije uputio prvi udarac u okvir gola domaćih u drugom poluvremenu. Domaći su poveli u 73. minuti, Bečalić je ubacio, a Joco Stokić volej udarcem savladao Antolovića.

U 82. minuti je Tomić lijepo povukao loptu, ali je šutirao visoko preko gola. Tri minute poslije je Hasanović loše šutirao iz dobre pozicije. U 88. minuti se Hadžiahmetović nije snašao pred golom Borca.

Nakon reprezentativne pauze, u narednom kolu Plavi dočekuju mostarski Velež.