Željezničar će u okviru 6. kola Lige za prvaka gostovati kod tuzlanske Slobode, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu, na kojoj su se obratili šef struke, Slavko Petrović, te prvotimac, Ivan Crnov.

O atmosferi u ekipi i očekivanjima od sutrašnje utakmice prvo je govorio šef struke, Slavko Petrović.

– Mojim igračima poslije Širokog Brijega dao sam poruku da pasti se može, dići se mora. Mislim ako smo mogli da stignemo i prestignemo zaostatak od 11 bodova, normalno je da naše ambicije rastu. Sami sebi postavljamo nove ciljeve. Mi želimo da poslije 32. kola budemo na ovom mjestu koje sada zauzimamo. S tim ciljem krećemo u Tuzlu. Nadam se da smo se fizički odmorili i da smo se psihički povratili. Sa četiri boda iz sljedeće dvije utakmice bi napravili ogroman korak ka tom cilju, a sa šest bodova bi otvorili širom vrata šampionskoj tituli, kazao je Petrović dodavši:

Mi se okrećemo prvoj utakmici koja je protiv Slobode. To je najteža utakmica do kraja prvenstva, zato što smo imali kratak ciklus oporavka, imali smo taj poraz, imamo protivnika koji će izgarati. Slobodu veoma poštujem, imaju nekoliko strahovito dobrih igrača, to nije ekipa od prošle godine koja je po meni bila najbolja u državi. Što se nas tiče, Stanić odrađuje suspenziju kao i Marković i S. Stevanović, te Žerić koji se žali na povredu. Vraćaju nam se Crnov, Hasanović i Stojanović. Sigurno ulazimo u tu utakmicu maksimalno ozbiljno, i sve ćemo dati za tri boda.

Ekipa je otputovala u Tuzlu gdje će boraviti i trenirati do sutrašnjeg susreta.

Utakmica se igra sutra sa početkom od 17 sati. Naprijed, Željo!