Omladinci našeg Željezničara su u okviru 10. kola Omladinske Premijer lige BiH gostovali u Jajci kod domaćeg Metalleghea. Juniori su slavili sa visokih 5:0, dok su kadeti bili bolji rezultatom 3:1.

U duelu juniora Metalleghea i Željezničara, naša ekipa je odigrala odličnu utakmicu nastavila pobjednički niz. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, rezultat je glasio 5:0 za Plave. Golove su postigli Žerić, Mujagić, Delić, te dva Šubo. Željo je igrao u sastavu: Karavdić, Šehić, Beširević, Šabanadžović, Velić, Kurtović, Jusufi, Mujagić, Žerić, Hajdarević i Hrvanović. Juniori predvođeni Admirom Adžemom su na četvrtoj poziciji sa četiri boda zaostatka za prvoplasiranom ekipom Sarajevom, ali tim sa Grbavica ima utakmicu manje.

Kao i juniori, i kadeti Želje su u Jajcu ubilježili nova tri boda. Fudbaleri Adina Mulaosmanovića su slavili sa 3:1, a strijelci za našu ekipu si bili Nuhanović, Šehić i Mušović. Za domaće je gol postigao Makić. Plavi su igrali u satavu: Demirović, Mešić, Duraković, Šušić, Lukovac, Nuhanović, Osmanović, Mušović, Šehić, Bilić i Dž. Ćosić. Kadeti Željezničara zauzimaju treće poziciju, a zaostaju tri boda za prvim na tabeli, te imaju utakmicu manje.

U narednom kolu omladinci našeg Željezničara dočekuju selekcije Radnika.