U švicarskom Nyonu danas je održano izvlačenje parova Omladinske Lige prvaka za juniore. Voljom žrijeba Željezničar će u dvomeču odmjeriti snage sa bugarskim Ludogoretsom.

U trećoj godini uzastopno, bh. timovi učestvuju u Ligi prvaka, a drugi put će našu državu predstavljati FK Željezničar. Juniorska Liga prvaka će se igrati u istom sistemu kao i seniora, 32 tima će biti žrijebana u osam grupa. UEFA je novim pravilom o nadogradnji takmičenja omogućila juniorskim šampionima država da im omoguće učešće na takmičenju, a njihov format takmičenja se naziva “Put nacionalnih šampiona”. Juniorski šampioni država, među kojima je i naš Željezničar neće biti među 32 ekipe koje igraju po grupama nego će igrati prema kup sistemu. Nakon što što u ovom dijelu ostane osam ekipa, oni će igrati protiv drugoplasiranih ekipa iz gore navedenih grupa, a pobjednici će se plasirati među 16 najboljih ekipa Evrope.

U prvom kolu Željo će igrati sa Ludogoretsom. Prva utakmica se igra 27. septembra u Bugarskoj, a revanš je na rasporedu 18. oktobra Grbavici. U slučaju da Željezničar prođe dalje, u drugom kolu će igrati protiv pobjednika dvomeča Dinamo Bukurešt – Lokomotiva Zagreb.