Danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana konferencija za novinare, na kojoj je govorio Amar Osim, menadžer FK Željezničar. Posljednju sedmicu “plavi” su trenirali bez čak osam igrača, koji su se otrovali na posljednjem gostovanju u Gabeli.

– Svi otrovani bit će spremni za utakmicu. Naravno, bit ćemo hendikepirani, jer umjesto sedam dana priprema, radili smo sa cijelim timom tek tri treninga. Semir Kerla se oporavio i u konkurenciji je za tim, tako da su osim Jamaka (još jedna utakmica suspenzije) i Brkovića, koji je dobio jače trovanje, svi na raspolaganju.

Amar Osim je komentirao i start u prvenstvu.

– Osvojili smo 10 bodova, što je sigurno zadovoljavajuće. Ipak, svake godine vidljivi su pomaci. Bolje je suđenje, a i regularnost takmičenja je na većem nivou. Također, i domaćini utakmica su dosta korektniji.

Protivnik Željezničara, ekipa Slavije ove sezone je uz aktuelnog prvaka BiH u samom vrhu.

– Njihovi rezultati nisu slučajni. Od proljetos, kada je na klupu sjeo Vlado Čapljić, oni bilježe dobre rezultate. Sigurno su među četiri najbolje ekipe po broju osvojenih bodova od tog perioda do danas. Stalno napreduju, igraju rasterećeno, bez puno respekta prema bilo kojem protivniku. Dobro je što se derbi ovako starih klubova i dobrih prijatelja vraća. Slavija će i pored rezultata na Grbavici igrati značajnu ulogu u prvenstvu.

Iako je najavljeno da će se utakmica odigrati u nedjelju, ista će se zbog sigurnosnih razloga odigrati u subotu sa početkom u 19 sati.