FK Željezničar je u prvoj utakmici opravdao ulogu favorita. Sigurnom pobjednom od 2:0 smo omogućili sebi da u revanš uđemo mnogo rasterećenije. Naravno, i u revanš utakmici mora biti potpuno ozbiljni. Svaki protivnik zaslužuje određeni respekt, ne smijemo se ponašati potcjenjivački, a ne treba zaboraviti i to da se svaka pobjeda računa u državni i klupski koeficijent za buduće evropske nastupe.

S obzirom na to da se radi o prvoj ovosezonskoj utakmici u našem gradu, na Koševu bi trebalo očekivati i solidnu posjetu. Navijači očekuju novu pobjedu. Na našim momcima je da još jednom pokažu kako su u ovom momentu bolji tim. U prvoj utakmici je to bilo i više nego očigledno, no ovaj dvomeč sa malteškim predstavnikom upravo zbog toga može biti odlična priprema za naredne izazove.

Stručni štab na čelu sa Milomirom Odovićem vjerovatno ništa neće mijenjati u odnosu na prvi susret ovih timova. Za očekivati je da za nastup bude spreman i Kerim Memija, mada stručni štab nema poseban razlog za rizik. Ipak, konačna procjena će biti izvršena kada dođe momenat za odabir jedanaestorke koja će izaći na teren.

Utakmica se igra na Olimpijskom stadionu Koševo s početkom u 21.15.