Naši omladinci su igrali utakmice 15. kola Omladinske Premijer lige BiH. Juniori su savladali Čelik sa 2:0, dok su kadeti poraženi sa 2:1.

Juniori predvođeni Edisom Mulalićem su ubilježili rutinsku pobjedu u Zenici protiv domaćeg Čelika rezultatom 2:0. Oba gola je postigla velika nada Plavih, Ajdin Mujagić. Željo je igrao u sastavu: Ćutahija, Alihodžić, Palić, Hasanović, Hiroš, Mujagić (Mašić), Hadžiahmetović (Zeba), Handžić (Midžić), Šehić, Omerdić i Ejubović.

Plavi su nakon 15 odigranih kola završili na drugoj poziciji sa jednim bodom zaostatka u odnosu na Široki Brijeg. Podsjetimo, mladićima sa Grbavice su oduzeta tri boda nakon prvog kola.

Kadeti Plavih se nalaze u maloj rezultatskoj krizi. Drugi poraz za redom su im nanijeli vršnjaci Čelika rezultatom 2:1. Domaći su poveli u 67. minuti golom Mašića, izjednačio je Šehić tri minute poslije, a pobjedu Zeničanima je donio Dujmović u sudijskoj nadoknadi. Plavi su igrali u sastavu: Karavdić, Beširević, Islami, Hasanović, Tukić, Babić, Behram, Žerić, Bijedić Hadžić i Šubo (Šehić).

Kadeti Željezničara su prvu polusezonu završili na drugom mjestu sa četiri boda zaostatka u odnosu na prvoplasiranog.

Za omladince slijedi duga zimska pauza.