Povodom odigravanja utakmice između našeg Željezničara i Sarajeva održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Edis Mulalić i kapiten ekipe, Marijan Antolović.

Prisutnim medijima se prvo obratio Edis Mulalić, koji će sutra debitovati kao šef stručnog štaba Plavih.

– Već sam mnogo toga rekao o derbiju, i ne znam više šta treba da kažem uoči sljedeće utakmice. Željo je veliki klub, pokušavamo igračima dočarati koliki je ovo klub. Tačnije, nije velik nego golem. Ovo je utakmica kao i svaka druga. Igra se za tri boda, jedina je razlika što je prošle sedmice protiv nas igrala ekipa u bijelim dresovima, a sutra će naspram nas stajati tim u tamno crvenim dresovima, rekao je Mulalić dodavši:

– Pokušat ćemo da preoremo svaki metar terena. Igrači koji ne budu slijedili moj tempo završit će svoju priču u Želji. Od svojih igrača tražim ozbiljnost, i to će tako biti dok budem na klupi.

Marijan Antolović je istakao da su treninzi u Međugorju bili jako naporni.

– Svi znamo da naše posljednje partije nisu bile na nivou kluba u kojem igramo. Radili smo na vraćanju samopouzdanja, a naš angažman više ni u jednoj utakmici ne smije izostati. Za derbi nam ne treba motivacija. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti, kazao je Antolović.

Cijene ulaznica za susret 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Sarajevo će iznostiti za južnu tribinu 5 KM, sjevernu tribinu 10 KM, otkriveni dio zapada 15 KM te natkriveni dio 20 KM.