Željezničar je već jedanaesti dan na pripremama za proljetni dio sezone, a među fudbalerima su prvi put Nikola Milićević i Enver Kulašin, juniori Plavih.

Nikola Milićević je golman Željezničara, rođen 13. aprila 2002. godine. U prvom dijelu sezone branio je na 11 utakmica za juniore Plavih, a pozivan je i na nekoliko okupljanja U-19 reprezentacije BiH. Nikola je od prvog dana priprema s prvim timom, a kako ističe atmosfera, rad i ozbiljnost je na visokom nivou.

– Čast je biti priključen prvoj ekipi kao junior i trenirati s ovim super momcima i sjajnim stručnim štabom, te sarađivati sa svima u Klubu. Osjećaj je savršen. S trenerom Gušom sam imao priliku trenirati i ranije i stvarno svi golmani i ja imamo odličan odnos s njim. Ozbiljnost i radnu atmosferu na treninzima održava na visokom nivou i užitak je raditi s takvim šefom i momcima, kazao je Milićević, a potom dodao.

– Razlika je velika kada se pređe iz juniora u prvu ekipu, mnogo je zahtjevnija igra na treningu, šutevi su puno teži za braniti. Pogotovo je teško braniti udarce našim iskusnijim igračima, Štiliću, Zecu, Bekriću, Alispahiću, Lendriću, Veselinoviću, svi oni imaju opasne šuteve i znaju dobro izvući nas golmane da bi odbranili takve lopte. Ali lijepo je imati ispred sebe igrače kao što su Kosorić, Ikić, Stevanović, Bojo koji pomažu u mojim odbranama čuvajući prethodno navedene igrače. Još jednom bih naglasio da je atmosfera među nama golmanima i igračima sjajna. Zdrava smo konkurencija i guramo jedan drugog naprijed i to se vidi na treninzima. Spoj mladosti i iskustva je dobitna kombinacija, uživanje je raditi u takvoj grupi.

Pored Nikole, prvi put na pripremama s prvim timom je i Enver Kulašin, brzonogi krilni fudbaler koji je rođen 2003. godine. Za juniore je odigrao 13 utakmica, postigao četiri gola i ubilježio isto toliko asistencija.

– Drago mi je što sam tu i velika mi je čast biti s prvom ekipom. Nastavit ću kvalitetno raditi na pripremama i naravno na treninzima u juniorima. Ovdje su treninzi odlični, naporni, ali velika je čast da me treniraju takvi treneri od kojih mogu mnogo toga naučiti i usavršiti ono što sam već naučiti s trenerima u Omladinskoj školi. Saigrači su svi dobri, kvalitetni i jako je nezgodno igrati protiv njih. Od svih iskusnijih igrača mogu naučiti, nama mlađim igračima su svi na raspolaganju i vrlo rado nam pomažu u svemu, istakao je Kulašin i dodao da će dati sve od sebe sa saigračima da se na proljeće juniorska selekcija vrati u vrh tabele gdje joj je i mjesto.