Željezničar u okviru 9. kola Premijer lige BiH dočekuje Velež, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba, Tomislav Ivković i kapiten, Aleksandar Kosorić.

– Iskoristio bih prvo priliku da čestitam rođendan svim Željovcima, svima onima koji su prošli kroz ovaj klub, koji su ga napustili, a bili važan kotačić u stvaranju institucije kao što je Željo. Ponavljam se iz dana u dan, ali Željo je nešto posebno i za njega se isplati živjeti, kazao je Ivković pa dodao:

– Utakmica kao i svaka, vrijedi tri boda. Dolazi nezgodna momčad, iskusna. Imali su zapažen nastup u Evropi, možda u ligi im sada ne ide kako su zamišljali, ali normalno da ih respektiramo, kao i sve ostale. Napravićemo sve što je u našoj moći da dobijemo utakmicu. Dobro radimo, dobro treniramo, dižemo se iz utakmice u utakmicu i to je najbitnije. Pita se nešto i protivnik, ali mi smo spremni i sa nestrpljenjem čekamo utakmicu. Zadovoljstvo je igrati srijeda- nedjelja. Ima vremena za oporavak, ima za sve. Najbitnije je da ostanemo zdravi i bez povreda. Gust raspored je, isto kao i da treniramo, ali zadovoljstvo je veće što se tiče utakmice. Stvaramo šanse, možda realizacija nije kako bismo htjeli. Čim stvaramo šanse na dobrom smo putu.

Utakmica se igra u subotu s početkom od 17 sati. Prodaja ulaznica danas se vrši do 19 sati, a sutra počinje od 9 sati.

foto 3

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba