Željezničar je u okviru prvog kola BH Telecom Premijer lige BiH savladao GOŠK iz Gabele sa 3:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stanić, Osmanković, Graovac, Projić – Blagojević, Ramović – Zakarić, Zeba, Zec – Nikolić. Za goste iz Gabele su od prve minute igrali: Kozić – Čolić, Đajić, Deak, Mišić – Dodig,  Zolj, Kobiljar, Ereiz, Bošnjak – Ramić.

U drugoj minuti Plavi već prijete preko Zebe koji sa 20 metara šutira pored gola gostiju. U narednoj akciji Zec dobro ubacuje, ali Kozić brani. U devetoj minuti Bošnjak je šutirao visoko preko gola sa distance. Željo je poveo u 16. minuti. Lopta je došla do Jovana Blagojevića koji snažno sa 30 metara šutira i matira gostujućeg golmana.

U 32. minuti dvije velike prilike za Plave. Prvo je Zeba uposlio Ramovića koji izlazi pred Kozića, ali mu ovaj brani udarac, a u nastavk use i Zec našao pred golom gostiju, ali i ovaj put je Kozić sjajno sačuvao svoju mrežu. Bošnjak i Deak su u 41. minuti zaradili žute kartone. U 44. minuti je bilo 2:0. Još jedan sjajan pogodak Plavih, a ovaj put sa 30 metara je snažno šutirao Goran Zakarić i pogodio malu mrežicu. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Plavih od 2:0.

Od prve minute drugog dijela Zolja je zamijenio Vego. Plavi su nastavili sa napadima i u 52. minuti je bilo 3:0. Ramovića je oboren u kaznenom prostoru, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Zajko Zeba. U 57. minuti Mišić sa 25 metara šutira visoko preko gola. Dvije minute poslije Zakarić asistira Zecu koji pogađa stativu. Zakarić u 63. minuti sjajno proigrava Nikolića pred gol GOŠK-a, ali Kozić je odlično odbranio. U istoj minuti je Zeca zamijenio Stevanović. U 67. minuti Ereiza je zamijenio Krtalić. U 69. minuti je uz velike ovacije Ramovića zamijenio Šabanadžović.

Stevanović je u 75. minuti zaradio žuti karton. Bošnjaka je u 79. minuti zamijenio Anković. Projića je u 82. minuti zamijenio Radinović. Gosti su u 86. minuti smanjili rezultat na 3:1, a strijelac gola bio je Luka Anković. U 90. minuti još jednom se Nikolić našao u sjajnon prilici, ali večeras nije imao sreće za postizanje pogotka. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Mladosti. Susret u Doboju kod Kaknja počinje u 17:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU