Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Međugorje sa 7:1.

Željo je počeo u sastavu:  Antolović (kapiten) – Memija, Kosorić, Bogdanović, Uzelac – Hadžiahmetović, D. Sadiković, Đelmić, Kokot, Beganović – Bajić. U petoj minuti na Kokotov ubačaj kasni Bajić. Pet minuta poslije D. Sadiković šutira, a golman domaćih odlično brani. U 13. minuti Kokot šutira u vanjski dio mreže.

U 18. minuti Bajić proigrava D. Sadikovića koji ne uspijeva matirati domaćeg golmana. Tri minute poslije Bajić šutira u golmana. U narednom napadu Beganović odlično šutira, ali je golman Međugorja bio nesavladiv. U 29. minuti su Plavi poveli kada je Riad Bajić pogodio sa 11 metara.

U posljednjoj minuti prvog dijela Zoran Kokot na asistenciju Đelmića pogađa za 2:0.

Blagojević je uposlio Bajića i 53. minuti čiji udarac brani golman Međugorja.

Od 59. minute su igrali: Ćeman – Livaja, Hasanović, Hodžurda, Alihodžić – E. Sadiković, Blagojević, Hiroš, Diatta, Šehić – Tiago Farias. U 60. minuti Tiago Farias je sa centra ispucao loptu koja je prošla ispod nogu golmana i završila u golu. Deset minuta poslije domać ismanjuju preko Vasilja koji pogađa sa 11 metara.

Na 4:1 je povisio Tiago Farias na prekrasnu asistenciju Dine Hasanovića. Pet minuta poslije Amer Hiroš pogađa za 5:1. Pred sami kraj susreta Brazilac Tiago Farias svojim trećim golom postavlja rezultat na 6:1. Konačnih 7:1 postavlja Secouba Diatta.

POGLEDAJ GALERIJU