Fudbaleri našeg Željezničara, predvođeni novim šefom stručnog štaba Milošem Kostićem, odradili su prvi trening u novoj sezoni i tako krenuli sa pripremama.

Na Stadionu Grbavica stručni štab Željezničara je izvršio prozivku fudbalera, a potom su Plavi odradili i prvi trening u novoj sezoni. Prozivci su se odazvali svi fudbaleri osim Javiera Hervasa i Jovana Blagojevića koji će se ekipi priključiti sutra. Trening nisu odradili Miroslav Stevanović i Aleksandar Kosorić koji su dobili produženi odmor zbog nedavnih reprezentativnih obaveza.

Željezničar će se pripremati u Sarajevu do odlaska na Kupres 22. juna gdje će odraditi prvi dio priprema. Nakon toga planiran je odlazak u Sloveniju na glavni dio priprema za narednu sezonu. U subotu 18. juna je na rasporedu prva pripremna utakmica sa Olimpicom gdje će igrati fudbaleri koji su igrali manje u prethodnoj sezoni. Na Kupresu je dogovoren susret sa Mladosti DK 27. juna.

Spisak fudbalera koji su se odazvali na prozivci: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Emir Ćutahija – Siniša Stevanović, Kerim Memija, Benjamin Šehić, Jadranko Bogičević, Aleksandar Kosorić, Emir Hodžurda, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Adnan Alihodžić, Mirko Kramarić, Senad Husić – Dino Hasanović, Adnan Zahirović, Uglješa Radinović, Adnan Šećerović, Enis Sadiković, Samir Bekrić, Damir Sadiković, Denis Žerić, Amer Hiroš, Dženis Beganović, Miroslav Stevanović, Mirza Halvadžić, Muris Midžić, Srđan Stanić – Ivan Lendrić, Ajdin Mujagić, Dejan Djermanović, Denis Pozder. Tri fudbalera su na probi: Haris Hadžalić, Aziz Stitou, Ivan Jakov Džoni.

POGLEDAJ GALERIJU