Željezničar će u okviru 4. kola Lige za prvaka dočekati ekipu Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu, na kojoj su se obratili šef struke, Slavko Petrović, te kapiten Zajko Zeba.

Derbi susret je najavio šef struke, Slavko Petrović, koji je istakao da očekuje potpuno drugačiju utakmicu u odnosu na prethodni derbi na Koševu.

– Vidim po vašoj masi koliko je ova utakmica bitna. Mislim da je ovaj derbi u sasvim drugoj situaciji nego moj prvi. Obje ekipe su ispunile osnovni plan, plasman u Evropu. Ova utakmica će imati drugi karakter. Obje ekipe će izaći ofanzivno, i možda te naše sladokusce zadovoljiti dobrom partijom. Nadam se da će čitav stadion biti zadovoljniji jer ćemo pokušati ofanzivom ostvariti tri boda. Što se tiče igrača, promjena neće biti ni kod jedne ekipe, znamo se u bobu, kazao je Petrović dodavši:

– Na ovakvim utakmicama umor ne može uticati. Svi igrači će dati 120 posto na terenu. U vezi sa prvim mojim derbijem je bila druga situacija. Tada je Sarajevo bilo treće, mi smo varirali igrom, počeli smo sa devetog mjesta i čitava ekipa je bila nesigurna. Na toj utakmici smo pokazali suviše respekta. Mi smo sa devetog mjesta došli na prvo mjesto i to je podiglo sve igrače. Pokazali smo u određenim utakmica da pun stadion može dodatno pokrenuti ekipu. Navijači ponesu igru i očekujem i sutra takvu podršku.

Utakmica se igra od 19:30 sati!

Foto: Samir Cacan, fkzeljeznicar.ba