Subota, 1. april 2017. godine ostaće upamćen kao dan kada je počasni predsjednik FK Željezničar Ivica Osim otvorio novoizgrađenu istočnu tribinu i kao dan kada su navijači Željezničara do posljednjeg mjesta ispunili Dolinu ćupova i nosili Plave do pobjede protiv Slobode.

Neposredno prije utakmice svečanim programom istočna tribina je i oficijelno otvorena. Nakon uvodnih riječi predsjednika Skupštine, Adisa Hadžića, navijače je na noge podigao svojim govorom bh. glumac i veliki navijač Željezničara Nermin Tulić. Nakon toga, uslijedila je kulminacija, obraćanje Ivice Osima koje je preko 13.000 navijača ispratilo ovacijama.

– Samo zajedno možemo sve. Zahvaljujem se svima koji ste došli. Šteta što vas ranije nije bilo ovoliko. Stadion nikad nije izgledao ljepše, kamo sreće da je i ranije bilo ovako. Ovo je Klub nostalgičara i upravo takvi su ga izgradili. Jedina mi je želja da gledamo dobru utakmicu. Željo će živjeti zauvijek, rekao je Ivica Osim.

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba

Nakon toga, među navijačima na istoku, kompozitor naše himne Grbavica, Mustafa Čizmić je na gitari odsvirao uvodne taktove, a cijeli stadion je zapjevao „Hej Grbavice, rano ljuta…“

Navijači Željezničara su oborili rekord posjećenosti u novijoj istoriji stadiona. Naime, kada se saberu prodate pojedinačne i sezonske ulaznice na stadionu je bilo 12.601 gledalac sa plaćenom kartom. Kada se na taj broj dodaju VIP gosti, gratis ulaznice (Zapad i VIP Galerija), djeca, te predstavnici medija, jasno je da je to rekordna posjeta u posljednjih 20 godina.

POGLEDAJ GALERIJU