Omladinci našeg Željezničara su u okviru 26. kola Omladinske Premijer lige BiH dočekali selekcije Širokog Brijega. Juniori su slavili sa 3:1, dok su kadeti poraženi sa 3:0.

Juniori Željezničara, predvođeni Admirom Adžemom, igraju sjajno i trenutno su najozbiljniji kandidat za titulu prvaka BiH koja donosi igranje Omladinske Lige prvaka. U ovom kolu, juniori su dočekali Široki Brijeg i savladali ih sa 3:1. Dva gola je postigao Mirza Šubo, a jedan Benjamin Šehić. Za goste je jedini pogodak postigao Stipe Jurić. Plavi su igrali u sastavu: Karavdić – Kurtović, Džindo, Velić, Beširević – Šabanadžović, Hajdarević – Hrvanović, Žerić, B. Šehić – Šubo. Još su igrali: Al. Šehić, Tukić, Demirović, Dacić, Karišik. Nakon 26 odigranih kola, Plavi su prvi na tabeli sa pet bodova prednosti u odnosu na Slobodu.

Kadeti Plavih jučer nisu imali svoj dan. Prvi poraz u sezoni su ubilježili u 26. kolu, a vršnjaci Širokog Brijega su slavili sa 3:0. Golove za Širokobriježane su postigli Kristijan Medić, Domagoj Marušić i Ante Markota. Tim Nermina Šehovića je igrao u sastavu: Kršić – Mešić, Zilić, Lukovac, Duraković – Šarić, Šušić – Mujić, Nuhanović, Mušović – Hasanović. Još su igrali: Adžem, Fejzić, Bezdrob, Zubanović i Mizdrak. Željo je i pored poraza ostao prvi na tabeli sa bodom prednosti nad Sarajevom.

U narednom kolu Omladinske Premijer lige Željezničar gostuje na Stadionu pod Bijelim brijegom kod Zrinjskog.

POGLEDAJ GALERIJU