Željezničar sutra u okviru 7. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Sarajevo, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Edis Mulalić i golman Josip Bender.

Edis Mulalić:

– Čeka nas teška utakmica, veoma zahtjevna, jedna posebna utakmica pogotovo za nas što smo se ovdje rodili. Utakmica, čim se kaže posebna, ona zaslužuje veću pažnju i pripremu. Utakmica koja se igra na način gdje glava mora biti hladna, moramo isključiti emocije, te se fokusirati na igru, nadam se da će svi na terenu, uključujući i sudije biti na nivou. Utakmica se igra vrućim srcem, pokazale su i prijašnje utakmice da ne vrijedi trenuntna forma, ni ništa nego vruće srce. To pokušavam da objasnim igračima, ovaj susret se igra kao da ti je posljednji i kao da nećeš više igrati, moramo naći mjeru između vrućeg srca i hladne glave i to je recept za sutra. Respektujemo Sarajevo, neću nikad ništa ružno reći protiv njih, to su naši sugrađani, cijenimo ih, ali ih se ne bojimo. Što se tiče igračkog kadra, poremetila nas je povreda Hodžića pred utakmicu sa Borcem, vidjećemo hoće li moći igrati sutra. Imam nekoliko ideja u glavi, vidjećemo sutra gdje ćemo, kud ćemo i s kim ćemo, kaže Mulalić i dodaje:

– Ja sam malo nešto igrao, te vodio te derbije, ništa forma ne vrijedi, iz razloga koje sam ranije nabrojao. Ko će biti bolje fokusiran i ko će se bolje snaći u atmosferi. Ja da igram, znao bih kako ću, hoće li moji igrači uspjeti, vidjećemo. Glava i srce odlučujuću bitku vode, ko nađe mjeru, on će pobijediti. 

Josip Bender:

– Dobro se osjećam, već dugo sam u treningu, nakon tri sedmice sam bio u treningu, sve je dobro Bogu hvala, a što se tiče utakmice, ne znam šta se može reći, a da nije rečeno ranije. Dolazi nam Sarajevo, ozbiljna ekipa, pogotovo prema naprijed, stadion je rasprodan, igramo na najljepšem stadionu u državi sa najboljom atmosferom, treniramo dobro, spremni smo i nema razloga da ne budemo pravi sutra.

Utakmica se igra u petak od 20:00 sati. Prodaja ulaznica vrši se od 10:00 sati ispred Stadiona Grbavica.

POGLEDAJ GALERIJU