Kadeti našeg Željezničara, predvođeni Admirom Adžemom, savladali su u finalu vršnjake Maribora sa 1:0 i osvojili međunarodni turnir “Igraj fudbal, živi život”.

POGLEDAJ GALERIJU

U osmoj minuti Celar iz redova Maribora pogađa stativu. Pet minuta poslije Denis Žerić šutira sa dvadesetak metara, ali je golman Maribora siguran. U 15. minuti Gal šutira pored našeg gola.

U 18. minuti odlična prilika za Plave. Žerić je izmiješao odbranu Maribora, a udarac Mujagića završava u korneru. Na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Već u trećoj minuti nastavka Željo je poveo. Mujagić je šutirao, a Mirza Šubo zakačio loptu i zatresao mrežu Slovenaca. Samo dvije minute poslije Žerić ubacuje, a Hasanović iz dobre pozicije šutira preko gola. U 68. minuti odlična prila za Maribor, ali je Karavdić odličnom intervencijom spasio svoj gol. Potom su uslijedili napadi Maribora, ali se do kraja rezultat nije mijenjao i tako su kadeti Željezničar u jakoj konkurenciji podigli pehar najboljeg.

Nagrade za najbolje ekipe i najbolje pojedince je uručio Ivica Osim, legenda FK Željezničar. Najbolji fudbaler turnira je Denis Žerić. Vrijedi istaći da je oko 200 navijača našeg Kluba došlo podržati mlade nade sa Grbavice.

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba