Kadeti našeg Željezničara su u okviru 11. kola Omladinske Premijer lige BiH poraženi od domaćeg Sarajeva sa 4:1.

U trećoj minuti Delić šutira sa 20 metara, a golman Sarajeva sigurno brani. Pet minuta poslije Mujarić šutira, ali je domaći golman ponovo siguran. Mehuljić u 19.minuti krade loptu defanzivcima Sarajeva, snažno šutira, ali udarac odlazi tik uz pored stative.

Igrala se 21.minuta kada su Plavi došli do vodstva. Nakon ubačaja sa strane, Mehuljić odlično skače i matira domaćeg golmana. U 30.minuti Mehuljiću pošljava Hasanovića koji prebacuje golmana Sarajeva, ali lopta odlazi pored gola. Minutu poslije dobra prilika za domaće kada Ćivić šutira sa ivice kaznenog prostora i pogađa prečku našeg gola.

U 33.minuti ponovo prijete domaći, a udarac Ragipovića brani Mušija. Pet minuta prije kraja prvog dijela Sarajevo je došlo do poravanja rezultata, a strijelac je bio Klarić. Tri minute nakon toga potpuni preokret, a nespretnu intervenciju naše odbrane koristi ponovo Klarić.

U trećoj minuti drugog dijela Sarajevo je povisilo svoju prednost na 3:1. a pogodak je postigao Hadžić. U 62.minuti Muhuljić ubacuje, a Velić šutira i pogađa prečku. Tri minute poslije Mehuljić šutira sa 30 metara i pogađa stativu domaćeg gola. Deset minuta prije kraja Dacić izlazi sam pred golmana Sarajeva i šutira pored gola. Kada su Plavi bacili sve karte u napad, domaći istrčavaju kontru, a u završnici Ćivić pogađa za 4:1.

POGLEDAJ GALERIJU