Protekli vikend su juniori, kadeti i pioniri igrali utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Juniori su savladali Olimpik sa 5:0, kadeti su bili bolji od Borca sa 7:0, dok su pioniri ostvarili pobjedu nad Banjalučanima rezultatom 4:1.

Juniori Željezničara su u okviru 12. kola Omladinske Premijer lige BiH savladali Olimpik sa 5:0. Dva gola postigao je Kulašin, a po jedan Duraković, Grubešić i Križevac. Plavi su igrali u sastavu: Milićević – Mulaosmanović, Drina, Bajrić, Prcić – Karalić, Duraković – Mulaosmanović, Mućaj, Kulašin – Grubešić. Još su igrali: Fejzić, Ćorić, Hubanić, Križevac i Pavlek. Juniori Željezničara su na trećoj poziciji na tabeli, a u narednom kolu gostuju kod Mladosti DK.

Kadeti našeg Kluba pružili su sjajnu partiju na Grbavici i Borac ispratili sa sedam golova u mreži. Ramić je postigao dva gola, a po jednom su se u strijelce upisali Pašić, Malkočević-Berberović, Hrkalo i Kobašević. Ekipa Fadila Žerića igrala je u sastavu: Bjelica, Pirić, Pašić, Berberović-Malkočević, Kobašević, Karišik, Serdarević, Ramić, Kočević, Jaganjac, Jakupović. Još su igrali: Pepeljak, Hadžiavdić, Brković, Hrkalo i Halilović. Željo vodi borbu za prvo mjesto sa još tri ekipe, prvi je Zrinjski sa 33 boda, dok naš tim, Sloboda i Borac imaju po 32.

I pioniri Željezničara bili su uspješni u prošlom kolu. Savladali su Borac sa 4:1, a golove su postigli Zeničanin, Sadžak, Šabić i Babić. Tim koji predvodi Admir Derviši igrao je u sastavu: Duškaj, Šemdin, Barimac, Kulovac, Sadžak, Babić, Karić, Puljić, Šabić, Dugić, Zeničanin. Još su igrali: Taraba, Mešić, Fočo, Malja, Mršo. Pioniri Plavih su na trećem mjestu sa 32 boda, dok su na prvom i drugom mjestu Sarajevo i Sloboda sa po 33 osvojena boda.

STB11875

Foto: Sport1.ba