Željezničar sutra u okviru 10. kola Premijer lige BiH gostuje Sarajevu, a tim povodom održana je konferencija na kojoj su se obratili šef struke Tomislav Ivković i prvotimac, Vedran Vrhovac.

– Nastojaćemo pobijediti, igramo protiv ozbiljnog protivnika koji ima individualce, ne treba ih spominjati, znamo koji su to. Veselimo se i sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnju utakmicu. Mi smo isti od prvog dana priprema. Nije se ništa promijenilo osim toga što su u klub došli igrači iz Hrvatske na posudbu koji klub ne koštaju ništa jer ih plaćaju matični klubovi. U Sarajevo je došlo desetak igrača, oni imaju problem kako napraviti najkvalitetniju ekipu zbog tih pauza koje su imali. Mi imamo standardnost i kompaktnost, u svakoj utakmici se sve bolje i bolje znaju. U derbijima i ona ekipa koja je lošija je pobjeđivala, stanje na tabeli ne predstavlja ništa, ali u ovakvim utakmicama se nikad ne zna, kazao je Ivković, a potom dodao:

– Ja se izvinjavam što nisam obukao odijelo, ali otkad sam došao u Sarajevo, nisam ništa obukao osim trenerke. Samo razmišljam o radu, a kad radim onda se bolje osjećam u trenerki bez obzira što sam u Hrvatskoj nosio odijelo. Hoću raditi sa ekipom 90 minuta ili onoliko koliko nam sudija dozvoli na terenu, dodao je on i zatim govorio o sastavu.

Utakmica se igra na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom od 20:30 sati, te uz direktan TV prijenos na Areni Sport.