U Plavom salonu Stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je FK Željezničar zvanično predstavio nove fudbalere, Gorana Zakarića i Ivana Crnova, te novi ugovor sa Darkom Markovićem.

Na početku konferencije saopšteno je da je Aldin Čenan, dosadašnji glavni skaut FK Željezničar, imenovan za sportskog direktora Kluba. Potom su se novinarima obratili novoimenovani sportski direktor Kluba, Aldin Čenan, te fudbaleri Goran Zakarić, Ivan Crnov i Darko Marković.

– Zahvalio bih se na dolasku i na podršci koju pružate našem Klubu. Što se tiče pozicije sportskog direktora, šta reći osim to da će nekad pisati da je Aldin Čenan bio sportski direktor najvećeg kluba u državi. Zahvalio bih se rukovodstvu, a na terenu ću pokazati da želim samo dobro Želji. Tu sam za Želju, moje je da radim, da uz sportski segment i rukovodstvo kluba dovodim najbolje momke, kazao je Aldin Čenan.

– Već od prve utakmice je sve dobro pošlo. Čast je i velika obaveza nositi dres sa grbom najvećeg kluba i obećavam rad. Želim nastaviti sa rezultatima kako je završila polusezona. Moramo se dobro pripremiti jer Željo zaslužuje maksimum. Pozdravljam navijače i zahvaljujem se na podršci i ne sumnjam da će tako biti i u nastavku. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati, rekao je Darko Marković koji je potpisao novi ugovor koji će važiti do jula naredne godine.

– Zadovoljstvo mi je što sjedim ovdje. Sigurno velika čast za mene. Dugo sam se povezivao sa Željom, ali uvijek je nešto falilo. U razgovoru sa trenerom i sportskim direktorom našli smo zajednički jezik i potpisao sam ugovor. Drago mi je što sam došao u najveći klub u BiH i nadam se da će priča završiti u najboljem redu. Nadam se da ću biti zdrav i da ću pripreme odraditi najbolje što mogu. Sretan sam što sam tu i jedva čekam da čujem navijanje naših navijača, istakao je Goran Zakarić.

– Jedino što mogu reći je da sam jako sretan što sam došao u Želju. Nakon što sam raksinuo ugovor sa Širokim nisam razmišljao mnogo, odmah sam znao koji je pravi put, a to je Željezničar. Najbitnije u ovom trenutku da se dobro spremimo. Ekipa je već odradila pola posla, ostala je druga polovica i nadam se da ćemo svi biti sretni, te da izborimo naš cilj, rekao je Ivan Crnov.

POGLEDAJ GALERIJU