FK Željezničar partner međunarodnog projekta “Volonterizam u sportu, u vašem gradu i vašem regionu” u okviru programa Erasmus+ Sport.

Prvi međunarodni sastanak projektnih partnera koji je sufinansiran u okviru Erasmus + programa Evropske unije održan je u poljskom Kielceu gdje su boravile predstavnice FK Željezničar, Amira Bajrović – Uzunović i Arnela Nezirević koje će ispred Kluba biti koautori u izradi dva udžbenika: “Vademekum dobre prakse” i “Program obuke za volontere”.

Cilj projekta je promovisanje volontiranja u sportu kroz razvoj dobrih praksi koje se mogu implementirati u svakoj evropskoj zemlji i kreiranje programa obuke za volontere i organizacije uključene u sportsko volontiranje. Sastanak je predvodio gradonačelnik grada Kielce Bogdan Wenta.Voditelj projekta “Volonterizam u sportu, u vašem gradu i vašem regionu” je Grad Kielce, a partneri su: Klub Balonmano Granollers (Španjolska), Lugi HF (Švedska), Omladinski kulturni centar iz Maribora (Slovenija), Općinski ured iz Brage i Budimpešta (Portugal, Mađarska) i Fudbalski klub Željezničar iz Sarajeva.

Održani sastanak je bio ispunjen razmjenom iskustava kao i primjerima volontiranja u različitim zemljama. Svaki učesnik sastanka posjeduje znanje iz oblasti sporta i sportskog volontiranja, na osnovu kojih će biti moguće kreirati model programa funkcionisanja i obuke volontera.

Priručnik će biti finalizirat na kraju projekta, u junu 2020. godine i biće preveden na sedam jezika.

POGLEDAJ GALERIJU