Fudbaleri Željezničara su u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Mladost DK sa 2:0. 

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Graovac, Osmanković, Bogičević, Stanić – Blagojević, Šabanadžović – Zakarić, Ramović, Zec – Ubiparip. Za goste su igrali: Velić – Mišić, Metalsi, Regoje, Benović – Šećerović, Arežina – Šišić, Mujagić, Vazda – Dilaver.

Od prve minute su Plavi krenuli sa inicijativom, izveli su nekoliko kornera, a do vodstva su stigli u 15. minuti. Zec je ubacio, Metalsi odbio loptu do Gorana Zakarića koji lijepim udarcem matira Velića. U 23. minuti Šišić sa 20 metara šutira pored gola.

U 36. minuti već je bilo 2:0. Lopta je došla na desnu stranu do usamljenog Gorana Zakarića koji je povukao loptu došao pred gol Mladosti, a potom plasirao loptu ispod Velića. U 40. miniuti je Arežina zbog prigovora dobio žuti karton. U 44. minuti je Šabanadžović zaradio žuti karton. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom od 2:0.

Tek u 60. minuti smo vidjeli narednu priliku. Blagojević je izveo slobodan udarac sa 25 metara, ali njegov pokušaj odlazi preko gola. Šećerović je u 63. minuti nakon grubog starta nad Stanićem zaradio žuti karton. U 67. minuti dobra kontra Plavih, ali se Zakarić spetljao u završnici. Šećerovića je u 68. minuti zamijenio Lazić.

Žerić je u 72. minuti zamijenio Zeca. U 75. minuti dobra prilika za Plave. Dugom loptom je Šabanadžović istrčao pred gol Mladosti, ali je ipak Velić prije stigao do lopte i odbio do Zakarića koji sa vrha kaznenog prostora iskosa šutira preko gola. Minutu polsije Lazić šutira sa 20 metara preko našeg gola. Benović je u 77. minuti dobio žuti karton.

Hajdarević je u 78. minuti zamijenio Šabanadžovića. Ramović je u 81. minuti dobio žuti karton. Arežina je u 83. minuti zaradio drugi žuti karton. U istoj minuti je Ramovića zamijeni Elsner. U 87. minuti Elsner šutira sa distance preko gola. U 90. minuti Stanić sjajno progirava Zakarića koji je iskosa šutirao, ali je Velić odbranio. Minutu poslije Žerić šutira, Velić ovaj put hvata. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Viteza. Susret u Vitezu počinje u 13:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU