Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 30. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Čelikom 1:1.

U osmoj minuti Hećo sa 25 metara šutira preko Antolovićevog gola. Tri minute poslije Đelmić ubacuje, a Kokotov udarac glavom odlazi pored same stative domaćeg gola. U narednom napadu ponovo Hećo prijeti našem golu, ali je rezultat nije mijenjao.

Čolić je odlično ubacio, a Beganović u 21. minuti glavom šutirao u dobro postavljenog Adilovića. Tri minute nakon toga Popović šutira glavom pored gola. Riad Bajić je u 26. minuti dobro šutirao, ali je lopta otišla pored desne stative. Kokot je fantastično šutirao u 28. minuti, ali se ispriječila stativa. Dvije minute poslije Bajraktarević šutira, a Antolović uz pomoć stative brani.

Željo je poveo u 32. minuti. Čolić je ubacio, Kokota lopta pogodila, a Dženis Beganović pogodio za slavlje oko 300 gostujućih navijača. Sam otri minute poslije su domaći poravnali. Nakon ubačaja sa strane najbolje se snašao Asim Zec i matirao Antolovića. Četiri minute prije kraja prvog poluvremena velika prilika kada je Bajić zakasnio na ubačaj sa strane.

Početak drugog dijela nam nije mnogo ponudio, naša ekipa je pokušavala, ali su se napadi završavali pred kaznenim prostorom Zeničana. Memija je zamijenio Đelmića. Bajić je u 65. minuti šutirao, a Adilović odbranio. Nekoliko sekundi poslije Simić šutira, a Antolović brani.

E. Sadiković je zamijenio D. Sadikovića, a Varea Hadžiahmetovića. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU