Željezničar će u okviru 10. kola Lige za prvaka dočekati ekipu Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Admir Adžem i kapiten, Zajko Zeba.

– Posljednje kolo donosi gradski derbi, iako ta utakmica nema rezultatski značaj, sam po sebi nosi svoju težinu. Sutra ćemo učiniti sve kako bi ostvarili pobjedu, obradovali navijače i otišli sretni na odmor. Još jedan motiv je oproštaj našeg kapitena i učinit ćemo sve kako bi mu pružili sve za radovanje. Sarajevo je u dobroj formi, napravili su niz dobrih rezultata, ali forma u gradskom derbiju ne igra presudnu ulogu. Nadam se da će naša ekipa uz pravi pristup i dobru igru ostvariti pobjedu i završiti sezonu bez poraza protiv Sarajeva, kazao je Adžem dodavši:

– Što se tiče igračkog kadra bit ćemo jači za tri igrača i koji će sigurno pojačati konkurenciju u našoj ekipi. Gradski derbi je utakmica u kojoj svi želimo pobijediti i najboljih jedanaest će istrčati na toj utakmici. Sigurno pobijediti u gradskom derbiju znamo šta znači za nas i za navijače i sigurno da bi otišli u dobrom raspoloženju na odmor. 

Utakmica se igra sutra u 17 sati.

Foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba