Željezničar će u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati kod Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije u prostorijama Admiral Casina na kojoj su se obratili treneri i kapiteni obje ekipe, Admir Adžem, Senad Repuh, Zajko Zeba i Marko Mihojević.

– Drago mi je što smo ponovo organizovali zajedničku konferenciju. Što se tiče utakmice, dolazimo u dobrom raspoloženju iz razloga što smo protiv Borca preokrenuli rezultat u našu korist i to nam je dalo samopouzdanje i vjeru da ono što smo radili u posljednjih dvadesetak dana, primati u ekipu. Dolazimo raspoloženi, spremni i jedva čekamo sutrašnju utakmicu, rekao je Admir Adžem dodavši:

– Mi ćemo učiniti sve da se tradicija, da su derbiji postali negledljivi, počne mijenjati. Igrači koji su bili tu prošle godine imaju moralnu obavezu da odigraju što bolje nego u prethodnom derbiju kada smo izgubili titulu.

– Pripreme za ovu utakmicu za razliku od prethodnih sedmica su pozitivne. Mihojević se vraća kao i Hebibović tako da nam to sigurno daje jednu dozu samopouzdanja. Utakmice Sarajeva i Želje prave samu atmosferu po sebi tako da ne treba posebna najava. Volio bih da ima više ovakvih utakmica. Nažalost toga nema zato nam je i kvalitet lige takav kakav jeste. Puno nam znači ova utakmica, a puno nam i oduzima, rekao je Senad Repuh, šef struke Sarajeva.

Derbi susret između Sarajeva i Želje igra se sutra u 20 sati.

Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba