Fudbalski klub Željezničar obavještava javnost da je Općina Novo Sarajevo izdala Urbanističku saglasnost za izgradnju južne tribine Stadiona Grbavica.

Nakon usvajanja Idejnog projekta Stadiona Grbavica, FK Željezničar uputio je zahtjev Općini Novo Sarajevo za izdavanje nove Urbanističke saglasnosti za gradnju Južne tribine. Nadležna služba Općine Novo Sarajevo je 10.04.2020. godine izdala Urbanističku dozvolu čime su se stekli uslovi za predaju dokumentacije u cilju izdavanja Građevinske dozvole.

Izrada projekta i prikupljanje neophodnih saglasnosti je u završnoj fazi te se predaja zahtjeva za izdavanje Građevinsku dozvolu očekuje najkasnije do kraja aprila.

Podsjetimo, Klub je u proteklih šest mjeseci na temu izgradnje južne tribine obavio sastanke s predstavnicima Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo i NS/FS BiH.

Nadamo se da će trenutna globalna situacija u vezi s virusom COVID-19 okončati u skorijoj budućnosti, uz što manje posljedica, kako bi se svi zajedno mogli posvetiti fudbalu i daljnjim aktivnostima na uređenju i izgradnji našeg doma.