Omladinska škola FK Željezničar vrši upis novih članova od šest do 17 godina. 

FK Željezničar uvijek je posebnu pažnju poklanjao radu s mladima. U našem klubu su se generacijama rađali veliki talenti, sjajni fudbaleri koji su pravili i velike internacionalne karijere. O tome najbolje svjedoči igračka struktura sadašnje A reprezentacije BiH u kojoj se nalazi veliki broj Željine djece i fudbalera koji su nosili plavi dres.

Politika našeg kluba zasniva se na pažljivom radu sa omladinskim kategorijama. Stoga se svake sezone u prvi tim “izbaci” nekoliko omladinaca koji nerijetko postaju standardni članovi najboljet tima i nosioci igre. Danas su to Vedran Kjosevski, Haris Hajdarević, Anel Šabanadžović, Denis Žerić, Kemal Osmanković, Dženan Zajmović, a sutra možda ti?

Dovoljno je spomenuti imena poput Džeke, Štilića, Cocalića, Šehića, Zebe, Hodžića, Bajića, Memije, Mešanovića, Mulalića, Alihodžića, Adžema, Konjića, Stanića, Baljića, Pavlovića i mnogih drugih koji su prve korake napravili upravo na Željinom stadiona.

Danas tim koracima korača skoro 500 dječaka, podijeljenih u 22 selekcije, koji svakodnevno marljivo treniraju pod vodstvom upravo nekadašnjih igrača, sada trenera, koji su svojevremeno sa mnogo uspjeha nosili plavi dres. Omladinski pogon ima na raspolaganju dva terena: sa umjetnom i prirodnom travom.

Takmičarski pogon ima preko 20 selekcija koje se takmiče u svim kategorijama, prema načinu i organizaciji kako je to definisano propisima i pravilima NS/FS BiH:

  • Tri selekcije se takmiče u Omladinskoj Premijer ligi BiH;
  • Dvije selekcije se takmiče u Federalnoj ligi;
  • Preko 15 selekcija se takmiči u Kantonalnoj ligi.

Omladinska škola vrši upis novih članova od šest do 17 godina. Upis se može izvršiti svakim radnim danom u prostorijama Omladinske škole. Više informacija na +38733617500 i putem maila: omladinski.pogon@fkzeljeznicar.ba.

Kreni i ti Edinovim stopama!