Fudbaleri Željezničara su u okviru prijateljske utakmice remizirali sa Stupčanicom 1:1..

U uvodu meča Mirčevski je iskosa dobro šutirao, lopta ide malo pored gola. U 20. minuti Željo je poveo. Odinaka je precizno ubacio, a Sulejman Krpić snažno zakucao loptu u mrežu. U 26. minuti tešku povredu doživio je Ognjen Laušević.

Udarac Mujarića iz 36. minute sa 25 metara Abdulahović brani u korner. Pet minuta prije kraja prvog dijela Cvetanoski iskosa šutira pored gola. Odinaka prijeti u 45. minuti, i njegov pokušaj odlazi pokraj gola. Kalesić u drugoj minuti nadoknade šutira sa distance i pogađa stativu. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

U 56. minuti je Stupčanica poravnala na 1:1. Fijad Mehanović je pogodio sa vrha kaznenog prostora. Šukilovićev udarac iz 64. minuti sigurno brani golman domaćih. Minutu poslije Dangubić sjajno prima loptu, iz okreta šutira, lopta ide malo pored gola.

Macić u 75. minuti snažno šutira, Muftić paradom izbacuje u korner. Brza kontra Plavih u 78. minuti. Galić je ubacio, a Babaluk glavom šutirao u golmana. U narednom napadu Boljević iskosa izlazi pred gol, Bešić u posljednji trenutak blokira u korner.

Dobra prilika za Plave u 85. minuti. Dangubić se namjestio, šutirao, ali defanzivac domaćih spašava.

Željezničar: Abdulahović – Odinaka, Šukilović, Mahmić, Radinović – Karić, Karjašević – Laušević, Mirčevski, Cvetanoski – Krpić. Još su igrali: Galić, Muftić, Hiroš, Radovac, Marković, Dangubić, Boljević, Šemdin, Babaluk, Kolić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju, 20. oktobra protiv Borca. Susret u Banjaluci počinje u 19:45 sati.

Fotogaleriju sa utakmice pogledajte ovdje.