FK Željezničar i Srđan Stanić nisu postigli dogovor o produženju ugovora, te će od 1. januara 2018. godine ovaj fudbaler biti slobodan igrač.

Pregovori sa Stanićem bili su intenzivni u posljednjih mjesec dana, ali dogovor nije postignut iako su obje strane dale sve od sebe da se saradnja nastavi. FK Željezničar se zahvaljuje Staniću na profesionalnom odnosu, borbenim partijama i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere.

–  Nažalost nismo se mogli dogovoriti oko uslova koji se tiču novog ugovora. Veoma mi je žao zbog toga, ali u ovom trenutku moram razmišljati ne samo o sebi nego i o budućnosti svoje porodice. Želio bih se zahvaliti svima u klubu od uprave, preko administracije do saigrača i trenera. Posebnu zahvalnost dugujem navijačima Želje koji su mi pružali bezrezervnu podršku u svim situacijama u kojima sam se našao kako sportskim tako i životnim. Željo i dalje ostaje moj klub i nadam se da ću se vratiti nekada na mjesto kojem pripadam. Želim poželiti klubu najveće uspjehe kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni, kazao je Srđan Stanić.

Stanić je u dresu Željezničara od 2007. godine skupio 250 nastupa i bio član timova koji su osvojile tri titule prvaka BiH i dva naslova Kupa BiH.

U ekipi u proljetnom dijelu sezone neće biti ni Slovenca Roka Elsnera. Naime, prema ugovoru klub je iskoristio pravo na raskid nakon prvog dijela sezone. FK Željezničar se zahvaljuje Roku na značajnom doprinosu i maksimalnom zalaganju i želi mu puno sreće u nastavku karijere.