FOTO: Željezničar se porazom u Tuzli oprostio od Kupa BiH

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru uzvratne utakmice polufinala Kupa BiH poraženi od Slobode sa 3:1.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Memija – Zahirović, Zolotić, Blagojević, M. Stevanović, Bekrić – Lendrić.

U prvoj minuti Sarić šutira u dobro postavljenog Kjosevskog. Dvije minute poslije ponovo Sloboda prijeti, ovaj put preko Zebe koji je iskosa šutirao pored gola. U 10. minuti je Sarić sa strane iz slobodnog udarca šutirao pored našeg gola.

Sloboda je povela u 27. minuti. Zeba je ubacio sa strane, Merzić prebacio loptu do Ivana Kostića koji glavom trese mrežu Željezničara. Odmah nakon gola je Zahirovića zamijenio Djermanović. Upravo je Djermanović u 37. minuti glavom šutirao preko gola domaćih. Minutu poslije je bilo 2:0. Efendić je prošao po strani, ubacio, a Sulejman Krpić pogodio nebranjeni dio naše mreže.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena je Bekrić šutira iz slobodnog udarca pored lijeve stative Pirićevog gola.

Igrala se 57. minuta kada je Lendrić iskosa volej udarcem snažno šutirao, ali je lopta otišla preko gola. Tiago je zamijenio Bekrića. Nakon toga Željo je pokušavao doći do gola Slobode, ali nije uspijevao. U 79. minuti već je bilo 3:0. Ponovo je prekid bio koban za naš gol. Zeba je ubacio, a sam na drugoj stativi je ostao Ivan Kostić koji postiže svoj drugi gol.

Osam minuta prije kraja je Djermanović pokušao lob-udarcem, ali je lopta otišla pored gola. Rezervistu Djermanovića je zamijenio Kramarić. U 87. minuti je M. Stevanović šutirao, a Pirić sigurno uhvatio loptu. Dvije minute prije kraja Memija je prošao po lijevoj strani, a Efendić ga je zaustavio prekršajem u kaznenom prostoru. Siguran sa 11 metara je bio Ivan Lendrić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju u 17 sati protiv Sarajeva na Stadionu Koševo.

POGLEDAJ GALERIJU