Željezničar je remizirao sa Sarajevom 0:0, a nakon meča održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke, Bruno Akrapović.

– Jedno smo planirali, drugo se otvorilo, pa onda treće. Na kraju krajeva zaslužen bod, komplimenti mojoj ekipi, koja je istrčala mnogo vremena sa igračem manje, dva igrača manje, pa onda sa jednim opet. Taktički veoma dobro, promijenili smo sa četiri nazad na pet, veoma riskantno, ali uspjeli smo neke akcije da završimo šutem. Mislim da je zaslužen bod.

Splet okolnosti govori da moram biti zadovoljan, iako sam čekao i šansu da zatražim nešto više, ali s obzirom na to da se ekipa istrošila mnogo nisam želio rizikovati sa uvođenjem napadača. Sada jesam zadovoljan, jer je išlo u tom smjeru, ali prije utakmice ne bih bio zadovoljan. Da smo ostali sa 11 igrača na terenu dobro bismo reagovali u drugom poluvremenu, plan je bio da mi držimo visok ritam, sa igračima koji znaju da drže loptu, Štilić, Mekić. U drugom poluvremenu igra ne bi išla na njihovu ruku, da pokažu svoje kvalitete, jer bi tu bilo previše trke.