FK Željezničar apeluje da se pitanje osvajača trofeja u Ligi za prvaka i Kupu Bosne i Hercegovine riješi na fudbalskim terenima u poštenoj i fer igri bez neutemeljenih pritisaka vaninstitucionalnih centara moći, insinuacija pojedinaca i špekulacija bilo koje vrste.

U poslednjih nekoliko kola evidentan je pritisak na sudije koji se iz utakmice u utakmicu intenzivira. Konkretno, utakmice FK Željezničar su bespotrebno pod lupom još od gostovanja u Bijeljini, sve se nastavilo nakon duela sa FK Sloboda da bi kulminiralo poslije posljednje utakmice sa HŠK Zrinjski.

Sportska javnost je upoznata da FK Željezničar u cijeloj sezoni nije komentarisao sudije i suđenje jer preferiramo opcije gdje svako treba raditi svoj posao, čvrsto vjerujući da se sve odluke donose na bazi relevantnih činjenica. FK Željezničar se nije žalio ni kada je zaostajao 11 bodova za prvoplasiranim, a ni nakon niza utakmica iz prvog dijela prvenstva gdje su se, u najmanju ruku, diskutabilne sudijske odluke na našu štetu dešavale iz kola u kolo, čak ni onda kada smo imali veliki pritisak od strane navijača da to uradimo.

Naprotiv, rješenja i izlazak iz krize smo tražili u vlastitim redovima i poboljšanjima u svim segmentima Kluba i prvog tima. Iskren i transparentan način rada prepoznala je armija navijača i sa ponosom možemo konstatovati da je FK Željezničar najgledaniji klub u BiH.