Fudbalski klub Željezničar i Putnička Agencija M 97 danas su u Plavom salonu Stadiona Grbavica potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

U narednih godinu dana, Putnička agencija M-97 će biti zadužena za sve gostujuće aranžmane našeg Kluba, dok će na posebnoj usluzi biti i ekskluzivni autobus agencije koji će već sutra Plavu ekspediciju prevesti u Međugorje.

Naglašavajući zadovoljstvo postignutim dogovorom, član Upravnog odbora FK Željezničar, Dejan Nikolić, istakao je da su potpisivanjem ovog ugovora nastavljene aktivnosti i napori koje Uprava kluba ulaže, kako bi se svim klupskim selekcijama omogućili najbolji uslovi za rad.

– Agencija M-97 je prepoznala naš Klub kao idealnog partnera, a saradnju počinjemo već sutra kada će agencija organizovati prijevoz naše ekspedicije u Međugorje na glavni dio priprema. Vjerujem da ćemo već na prvim evropskim utakmicama samu organizaciju putovanja podići na jedan viši nivo, rekao je Nikolić.

Navodeći da agencija M-97 ima ambiciju da postane najbolja agencija u Bosni i Hercegovini te da je ova saradnja zbog toga logičan slijed aktivnosti, direktor agencije, Adnan Kaljanac, rekao je da vjeruje da će saradnja biti uspješna te se zahvalio rukovodstvu Kluba na povjerenju.

– Prepoznali smo šampionske ambicije našeg Kluba i pružili našu pomoć. Smatramo da je Željezničar kvalitetom koji ima u igračkom kadru i upravi, odličan partner za distribuciju naših usluga u turizmu, tako da ćemo u narednom periodu raditi na organizaciji svih gostujućih utakmica kao i prijevozu svih selekcija našeg Kluba, naveo Kaljanac te posebno naglasio da su svi uposlenici agencije veliki navijači našeg Kluba.

Agencija M-97 d.o.o. osnovana je 1997. godine. U dosadašnjem djelovanju, izrasla je u renomiranu putničku agenciju u BiH, a svake godine bilježi porast poslovanja. Kao porodična agencija, M-97 svoje poslovanje bazira na mišljenju klijenata, kojima posebno posvećuje svoja putovanja. Mjerljivost uspjeha vidi se kroz konstantno vraćanje sopstvenih klijenata. U 2014. godini agencija M-97 je prodala najviše karata avio kompanija Pegasus i Qatar Airways.

Mi smo Željini, Željo je naš!