Defanzivac Plavih Matej Rodin dobio je poziv selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića za narednu utakmicu Kvalifikacija za Evropsku prvenstvo protiv Portugala.

Svojim igrama u dresu Željezničara Rodin je stekao povjerenje selektora Marinovića, te će se Matej danas priključiti ekipi u Trening centru u Zenici. Mlada reprezentacija će 16. oktobra odmjeriti snage sa Portugalom, a među pozvanima je već i Anel Šabanadžović.

– Velika je čast i privilegija dobiti poziv u mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine i biti među najboljim mladim igračima u našoj zemlji, trenutno se osjećam izuzetno počašćen. Jedva čekam da se priključim mladoj reprezentaciji i samo mogu obećati da ću dati sve od sebe da ispunim očekivanja selektora koji mi je ukazao povjerenje. Ovo je najveće priznanje u mojoj karijeri i priznanje za moj klub Željezničar čiji dres nosim i u kojem se mogu u kontinuitetu dokazivati, kazao je Matej Rodin.

FK Željezničar tako u ovom trenutku ima rekordan broj mladih fudbalera u omladinskim državnim selekcijama, a osim Rodina i Šabanadžovića, poziv je dobilo još devet mladih igrača dok je Kjosevski na okupljanju A reprezentacije. Poziv za juniorsku selekciju dobilo je pet fudbalera, Faris Zubanović, Jasmin Kršić, Dženan Osmanović, Enio Zilić i Eldar Šehić dok su na spisku kadetske reprezentacije Faruk Duraković, Amar Drina, Hamza Gasal i Omar Beča.

To je samo još jedna potvrda ozbiljnog i predanog rada u Omladinskom pogonu FK Željezničara, čije selekcije u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji trenutno zauzimaju liderske pozicije u svojim ligama.