Fudbaleri Željezničara predvođeni stručnim štabom otputovali su u Međugorje gdje će boraviti i trenirati do sutrašnjeg susreta sa Širokim Brijegom.

Sutra od 18 sati na rasporedu jeprvi polufinalni susret između Širokog Brijega i Željezničara. Naša ekipa je danas otputovala u Međugorje, u sportski centar Circle, gdje će boraviti i trenirati do sutrašnjeg duela.

U Međugorje su otputovali: Kjosevski, Fejzić – S. Stevanović, Bogičević, Kerla, Boccaccini, Osmanković, Musa – Žerić, Marković, Bekrić, Blagojević, Radinović, Zakarić, Zeba, M. Stevanović – Lendrić, Nikolić.

Šef struke, Slavko Petrović, istakao je da je ekipa Širokog Brijega dužnik našem timu zbog jedinog poraza od augusta.

– Osvježili smo ekipu nakon utakmice sa Krupom. Mi startamo protiv protivnika koji nam je ostao dužan. Sve ćemo pokušati da izvučemo povoljan rezultat koji bi nam dao dobre šanse za prolaz u finale. Široki je zadnjih nekoliko utakmica odigrao jako kvalitetno, posebno u napadu. Ipak, zna se da se protiv nas ne može kreirati mnogo šansi, rekao je Petrović.

Najavu susreta je istakao i prvotimac, Darko Marković, koji je također najavio da će ekipa ići po povoljan rezultat, a to je pobjeda.

– Znamo naše ciljeve. Poštujemo i respektujemo ekipu Širokog, ali znamo naše ciljeve. Idemo po pozitivan rezultat, a zna se šta je to kad je Željo u pitanju, to je pobjeda. Znamo čiji grb nosimo, pružit ćemo maksimum i nadam se da će to biti dovoljno za prolaz u finale, kazao je Marković.