Omladinci Željezničara igrali su utakmice Omladinske Premijer lige BiH. Pioniri su savladali Radnik sa 1:0, dok su kadeti bili bolji sa 2:0.

Pioniri Željezničara savladali su u Bijeljini domaći Radnik sa 1:0. Gol odluke je postigao u 60. minuti Adin Hubanić. Za naš tim su igrali: Osmanović, Fejzić, Hubanić, Tabaković, Hasić, Ćutahija, Nikšić, Ćorić, Mulaosmanović, Miftari, Šušić. Još su igrali: Grcić, Behlulović. Na tabeli su pioniri na drugom mjestu sa devet bodova zaostatka za Sarajevom, ali u utakmicom manje.

– Dosta teška utakmica danas. Teren nam nije dao da se razigramo onako kako bi trebali. Gledajući sve, zaslužena pobjeda, trebali smo i ubjedljivije slaviti. Mi smo čitav meč diktirali igru i šteta što nismo postigli još neki gol, kazao je Edim Hadžialagić, trener pionira.

– Teška utakmica zbog terena, ali mi smo se borili i dali svoj maksimum. Zaslužena pobjeda i idemo dalje, rekao je Ernad Šušić, pionir Želje.

Kadeti Plavih su također igrali u Bijeljini te su slavili sa 2:0. Golove su postigli Nedim Aljić i Zlatan Ramić. Za Želju su igrali: Muftić, Drina, Duraković, Huskić, Mujić, Cacan, Panjeta, Ramić, Salanović, Džanko, Musić. Još su igrali: Hadžić, Aljić. Plavi su peti na tabeli sa 29 osvojenih bodova.

– Što se tiče današnje utakmice mogu biti zadovoljan. Igrali smo protiv ekipe koja je nama uvijek nezgodan protivnik i na kraju slavili. Pokazali smo dobru, čvrstu igru protiv dobrog Radnika. Odgovorili smo zadacima i zasluženo slavili sa 2:0, istakao je Adin Mulaosmanović, trener kadeta.

– Svi smo dali svoj maksimum i to se isplatilo. Teren je bio nezgodan, ali smo se dobro prilagodili i slavili, rekao je Ali Panjeta, kadet Plavih.

U narednom kolu naši omladinci će dočekati selekcije Krupe.