Omladinci našeg Željezničara su u okviru 15. kola Omladinske Premijer lige BiH gostovali u Tuzli kod selekcija Slobode. Juniori su slavili sa 1:0, dok su kadeti bili bolji sa visokih 5:1.

Dvanaestu pobjedu u 15 kola fudbaleri Admira Adžema su ostvarili na teškom gostovanju u Tuzli kod domaće Slobode. Plavi su slavili sa 1:0, a gol odluke je postigao Amir Velić u 73. minuti susreta. Željo je igrao u sastavu: Karavdić – Kurtović, Velić, Džindo, Bijedić (Ćorić) – Hajdarević, Žerić, Hrvanović, Delić, Jusufi – Šubo (Hasanović). Ovom pobjedom nad direktnim rivalom za prvo mjesto, Željo se izdvojio na tabeli, te su tako juniori sa Grbavice na prvom mjestu za tri boda prednosti u odnosu na Sarajevo i Slobodu.

Kadeti Željezničara su jedina ekipa u prvenstvu koja još uvijek nije poražena. U 15. kolu su savladali Slobodu sa visokih 5:1, a strijelci u pobjedi su bili Hasanović dva puta, Duraković, Nuhanović i Mujić. Za domaće je jedini gol postigao Omerović. Kršić – Mešić, Zilić, Lukovac, Duraković – Šušić, Spahić, Nuhanović, Mujić, Šehić – Hasanović. Kadeti Plavih i kadeti Sarajeva imaju po 35 osvojenih bodova i zauzimaju prve dvije pozicije.

U narednom kolu Omladinske Premijer lige BiH selekcije Željezničara će dočekati Vitez.