Fudbalski klub Željezničar nastavlja sa svojom politikom vezano za mlade igrače. Na početku priprema nekoliko juniora je prekomandovano u prvi tim, a jedan od njih je Muris Midžić.

Jedan od najboljih krilnih fudbalera u protekloj sezoni Omladinske Premijer lige BiH je bio Muris Midžić koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa našim Željezničarom. Midžić je na početku prošle sezone stigao iz Bihaća, a nakon toga je u Plavom dresu odigrao jako dobro sezonu u kojoj je sa saigračima osvojio titulu prvaka.

– Zovem se Muris Midžić, rođen sam 19. septembra 1996. godine u Bihaću. Prve fudbalske korake sa načinio u Omladincu Pokoj iz Bihaća gdje sam igrao sve do dolaska u Želju prošlo ljeto gdje su me trenirali Edis Mulalić i Admir Adžem. Igram na poziciji krila, kazao je Midžić za početak.

– Zadovoljan sam prošlom sezonom, posebno iz razloga jer smo osvojili titulu. Uvijek može bolje. Očekujem sada da dobro radim i da se probam izboriti među 18 najboljih. Zahvalan sam i zadovoljan onim što mi je Željo kao klub pružio, a posebno mi je drago jer je Željo moj omiljeni klub od najmlađih dana. Ovom prilikom savjetujem mlađe igrače da se sve može postići svojim radom i trudom, te da nikada ne odustaju, rekao je Muris Midžić.

Murisov omiljeni fudbaler je Eden Hazard, a omiljeni klub mu je, kako kaže, samo Željezničara.