Željezničar u okviru 9. kola Premijer lige BiH dočekuje Velež, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba, Tomislav Ivković i kapiten, Aleksandar Kosorić.

– Na moje zadovoljstvo dobio sam šansu da produžim ugovor još godinu dana. Presretan sam i uzbuđen sam kao kada sam prvi put u klubu. Željo je nešto posebno, pogotovo kada imate priliku da prisustvujete kada se dešavaju pozitivne stvari, jubilej je nešto posebno i to treba doživjeti. Atmosfera u ekipi je odlična, jedva čekamo utakmicu. Moramo dati posljednji atom snage ako želimo da dođemo do pobjede, svi smo toga svjesni i to neće biti upitno od prvog do posljednjeg trenutka utakmice, rekao je Kosorić, pa dodao:

– Tri boda su najbitnija, utakmica kao i svaka druga. Ništa nam ova utakmica nije manje bitna nego prošla ili sljedeća. Pokušavamo da se skoncentrišemo na teren, na ono u čemu mi odlučujemo. Šef sugeriše cijele sedmice da isključimo ove stvari oko nas koje se dešavaju, to je naš zadatak. Ako se skoncentrišemo na teren sigurno ćemo doći do pozitivnog rezultata, a nama je motiv da budemo pravi sutra, da dođemo do pobjede i uljepšamo rođendan.

Utakmica se igra u subotu s početkom od 17 sati. Prodaja ulaznica danas se vrši do 19 sati, a sutra počinje od 9 sati.

foto 3

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba