Veznjak Fudbalskog kluba Željezničara, Jovan Blagojević, danas je u Plavom salonu Stadiona Grbavica potpisao novi ugovor koji ga sada za Grbavicu veže do ljeta 2018. godine.

Predsjednik Nadzornog odbora FK Željezničar, Senad Misimović i član Upravnog odbora FK Željezničar, Dejan Nikolić, dogovorili su i potpisali novi ugovor sa prvotimcem Plavih, Jovanom Blagojevićem. Jovan je ugovor produžio do 2018. godine.

– Sretan sam što su moje dobre igre i zalaganje na treninzima prepoznati i što su mi stručni štab i rukovodstvo Kluba odlučili ponuditi novi ugovor. U Sarajevu mi je jako lijepo, imam odličan odnos sa navijačima i zaista želim biti dio ovog projekta koji Klub trenutno realizira. Vjerujem da u narednom periodu i Klub i ja možemo zajedno napredovati i zaista nije bilo razloga da ne nastavimo saradnju. Zahvaljujem se na povjerenju i potrudit ću se da se svojim odnosom prema plavom dresu odužim, rekao je nakon potpisa ugovora Blagojević.

Blagojević je rođen 15. marta 1988. godine u Beogradu. Prije dolaska u Željezničar igrao je za beogradski Železničar, Sinđelić, Čukarički, Srem, te mostarski Velež. Za Plave sa Grbavice je do sada odigrao 33 utakmice i postigao je jedan pogodak.

Na liniji novog modela poslovanja, Fudbalski klub Željezničar je osim potpisivanja novog ugovora ujedno postao i zastupnik Jovana Blagojevića te je u potpunosti preuzeo odgovornost za njegovu buduću karijeru. Prema istom principu, Klub je preuzeo odgovornost i za karijeru Kerima Memije.

Mi smo Željini, Željo je naš!