Šef stručnog štaba, Slavko Petrović, odlučio je nakon nekoliko razgovora u ekipu vratiti iskusnog defanzivca, Jadranka Bogičevića.

Nakon nekoliko utakmica i nešto više od mjesec dana treniranja sa ekipom, šef struke, Slavko Petrović, uvidio je da mu je potreban još jedan igrač u zadnjoj liniji. S obzirom na to da NS/FS BiH još uvijek nije riješio spor, obje strane su iskazale spremnost za nastavak saradnje uz zadovoljstvo svih uključenih strana. Petrović, koji odlučuje o igračkom kadru na liniji zacrtanih ciljeva, odlučio je vratiti Bogičevića u prvi tim, a već danas iskusni defanzivac je otputovao sa ekipom u Međugorje. Petrović je od ranije upoznat sa kvalitetima Jadranka i smatra da može dati doprinos ekipi.

– Znam da smo jedno vrijeme bili na potpuno suprotnim stajalištima, ali ja nijednog trenutka nisam prestao biti navijač Željezničara. Sve vrijeme sam pratio utakmice i navijao poput vatrenog navijača za moje saigrače. Drago mi je da se sve riješilo na obostrano zadovoljstvo i da sam ponovo kod kuće, jer ja se na Grbavici upravo tako osjećam, kazao je Jadranko Bogičević.

– Nakon nekoliko posljednjih utakmica, jasno je bilo da nam je potreban još jedan odbrambeni igrač a Jadranko Bogičević je i dalje fudbaler FK Željezničar. Sve se riješilo vrlo brzo i ono što je najbitnije trener Petrović sada na raspolaganju ima jednog veoma iskusnog defanzivca, kojem neće trebati dodatni period uklapanja u ekipu, gotovo odmah može početi igrati, rekao je Aldin Čenan, glavni skaut FK Željezničar.

Model rada Kluba podrazumijeva punu autonomiju šefa stručnog štaba. Tako je bilo u slučaju svih prethodnika i tako je i sada. U nadležnosti uprave Kluba, između ostalog, je da obezbjedi uslove i određuje kratkoročne i dugoročne ciljeve sportskom segmentu.

Činjenica da je igrač bio u sporu je nerelevantna zato što su argumenti bili na strani Kluba i budući da se ispunila zakonska procedura predviđena za okončanje saradnje. S tim u vezi Klub je bio uvjeren da će dobiti spor jer su argumenti bili na našoj strani. Međutim, struka je rekla svoje i Klub je to ispoštovao. Svi su priču ostavili iza sebe i FK Željezničar je drago da je Bogičević ponovo dio tima. Pozivamo navijače da Jadranka podrže u našem dresu.

Jadranko Bogičević je u dresu Želje odigrao 116 utakmica i postigao šest golova. Sa Plavima je osvojio tri titule prvaka BiH, te dva Kupa.