Dosadašnji fudbaler Širokog Brijega, Ivan Crnov, potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa FK Željezničar.

Ivan Crnov je rođen 1. februara 1990. godine u Gornjem Vakufu. Seniorsku karijeru je počeo u NK Croatia Sesvete, a potom je igrao za HNK Goricu. U januaru 2013. godine stiže u mostarski Zrinjski, te nakon odličnih igara prelazi u redove Sheriffa iz Tiraspola. U Moldaviji se Ivan kratko zadržao, te se vratio u BiH, u redove Širokog Brijega.

Crnov je u dresu Zrinjskog odigrao 74 utakmice, postigao je 21 pogodak te dodao 15 asistencija. Za Široki je nastupao 50 puta, a postigao je četiri gola. U ovoj sezoni Ivan je odigrao 16 utakmica.

Glavni skaut FK Željezničar, Aldin Čenan, ističe da je dogovor sa Ivanom vrlo brzo i korektno postignut.

– Zahvaljujem se Ivanu na korektnom i veoma brzom dogovoru. Iako je imao ponudu iz Slovenije on se odlučio za Želju i sigurno nije pogriješio. FK Željezničar počeo je raditi na timu za budućnost, želimo imati 20 podjednakih fudbalera u rosteru. U Crnovu vidimo ljudske kvalitete koje posjeduje, a njegove fudbalske si svima poznate, rekao je Čenan.

Ivan Crnov ne krije zadovoljstvo nakon potpisa ugovora, te jedva čeka da se pridruži ekipi.

– Sretan sam zbog dolaska u Želju. Dobio sam ponudu i vrlo brzo sam prihvatio jer se zna kakav je Željezničar klub. Zahvaljujem se ljudima u Klubu, a ja ću učiniti sve da se vratim u najbolju formu i da se nametnem šefu stručnog štaba, kazao je Crnov.

Kolektiv FK Željezničar želi dobrodošlicu novom fudbaleru te mu želi mnogo uspjeha u plavom dresu.

ivan_crnov_2