Fudbaleri Željezničara su u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Slobodom 0:0.

Husejnović u petoj minuti šutira sa distance, lopta pogađa Rodina i odlazi malo iznad našeg gola. Ponovo Husejnović u 11. minuti šutira sa distance, lopta odlazi preko gola. U 31. minuti Krpić glavom šutira pored gola, a u narednoj minuti Čurjurić šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0 bez udaraca u okvir gola.

U 63. minuti prva dobra šansa za Želju. Stevanović se sjajno izborio za loptu, gurnuo za Zeca, a ovaj iskosa snažno šutira, ali Vukliš odbija u korner. U 66. minuti Husejnović probija po desnoj strani, ali potom iz mrtvog ugla šutira u spoljni dio mreže.

U 87. minuti velika prilika za Plave. Čurjurić je proigrao Krpića, ovaj vratio za Zeca koji iz okreta pred golom Slobode šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 0:0.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv GOŠK-a. Susret na Grbavici počinje u 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Bakrač, Rodin, Pavić – Šabanadžović (E. Šehić od 91.), Blagojević (Hajdarević od 46.)- Zec, Čurjurić, Zajmović (Dacić od 74.) – Krpić.
Sloboda: Vukliš – Beganoivć, Ignjatović, Adžem, Ivetić – Hadžanović, Alispahić – Pršeš (Čivić od 71.), Husejnović (Pirić od 81.), Baraban – Vidović (Zukić od 83.).
Žuti kartoni: Beganović, Šabanadžović, Pavić, Alispahić, Husejnović, Ignjatović,